Oferte locuri de munca top

Un secretar de stat mai vechi revine in functie la Transporturi

Maria Magdalena Grigore (ALDE) va fi din nou secretar de stat în Ministerul Transporturilor, după ce premierul Sorin Grindeanu a semnat numirea sa în funcție.

Demnitarul a mai ocupat această funcție între ianuarie 2015 – aprilie 2016, păstrându-și funcția în ciuda succesiunii de remanieri guvernamentale: Ioan Rus și Iulian Matache – Guvernul Ponta IV, Dan Marian Costescu – Guvernul Cioloș.

Anterior numirii, Maria Magdalena Grigore ocupa funcția de secretar național TRACECA. Acesta este un program al Uniunii Europene de asistență tehnică în domeniul transporturilor, creat în 1993 și destinat finanțării de proiecte pe Coridorul de transport Europa – Caucaz – Asia.

Noul secretar de stat este un angajat cu vechime în Ministerul Transporturilor.

În anul 2008, pe când Călin Popescu Tăriceanu era premier și portofoliul Transporturilor era deținut de Ludovic Orban (PNL), Maria Grigore era numită la conducerea Direcției Drumuri și Poduri București și, în același timp, devenea administrator Tarom.

Potrivit celei mai recente declarații de avere, 14 iulie 2016, Maria Magdalena Grigore era remunerată de trei ori de către Ministerul Transporturilor, deoarece ocupa trei funcții fie în instituția propriu-zisă, fie în organisme adiacente: 55.999 de lei (secretar de stat în MT), 2.200 de lei (referent de specialitate în Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile), 1.800 de euro (secretar național TRACECA).

Secretarul de stat are două imobile în București, unul de 46 mp și unul de 150 mp, ambele cumpărate în anul 2012. Demnitarul mai deține un autoturism Infiniti, dobândit în 2009. Aceeași declarație de avere mai arată bijuterii în valoare de 15.000 de euro.

În prezent, conducerea Ministerului Transporturilor este formată din:

* ministru – Alexandru Răzvan Cuc;

* secretari de stat – Dragoș Titea, Ovidiu Aurelian Flori, Ion Trocaru, Mihai Tămâian, Maria Magdalena Grigore;

* secretar general – George Dionisie Mihai;

* secretari general adjuncți – Emanuel Victor Picu, Andrei Crucean.

 

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016 (click aici)

Sus