Oferte locuri de munca top

Un pasaj subteran va fi construit cu peste 12 mil euro

Pentru a facilita ieșirea dintr-un municipiu către autostrada din zonă, autoritățile locale propun construirea unui pasaj rutier.

Valoarea investiției a fost estimată la o sumă ce depășește 12 milioane de euro, potrivit indicatorilor tehnico-economici, aprobați recent de Consiliul Local.

Proiectul va fi realizat în municipiul Oradea. Soluția propusă la intersecția străzilor Oneștilor, Lăpușului cu Tudor Vladimirescu se va realiza prin executarea unui pasaj subteran pe sub strada Oneștilor, sensul giratoriu existent fiind menținut.

Această soluție va asigura trecerea în subteran a sensurilor mediane de circulație de pe străzile Lăpușului și Tudor Vladimirescu.

Costurile necesare pentru realizarea proiectului au fost estimate la 62 milioane lei, cu TVA inclus, în care sunt cuprinse și valorile pentru proiectare, precum și cele pentru expropriere.

Finanțarea va fi asigurată prin Programul Operațional Regional, program care a fost aprobat de Comisia Europeană pentru zona de nord-vest.

În cadrul acestei investiții va fi reabilitat un kilometru de drum din zona străzii Lăpușului și intersecția cu strada Oneștilor.

După aprobarea Studiului de Fezabilitate, va fi demarată procedura pentru proiectare și execuție, urmând ca anul viitor aceasta să fie finalizată, iar undeva la finalul anului viitor sau în cursul anului 2024 să înceapă lucrările de execuție.

”Pasajul pe care l-am aprobat anul trecut peste șoseaua de centură și calea ferată în zona Lăpușului, cu acest pasaj, plus cel pe care îl pregătim spre a fi aprobat între str. Tudor Vladimirescu și B-dul Decebal, vor face posibilă traversarea din zona centrală a municipiului spre autostrada A3 în cinci minute”, a precizat primarul Florin Birta.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus