Solplanet x AeroFix

Un nou ansamblu cu 414 apartamente va fi ridicat în Sibiu, pe locul fabricii Metalcar

apartment-647877_640În primăvara anului viitor va începe construirea unui ansamblu rezidențial pe locul fostei fabrici Metalcar din Sibiu. Pe terenul cu o suprafață de peste 40.000 de mp este prevăzută construirea a peste 400 de apartamente.

Potrivit presei locale, aceasta este a doua zonă industrială din interiorul Sibiului, unde halele vor fi demolate pentru a face loc clădirilor de locuințe. Prima fabrică demolată este Arsenalul de pe bulevardul Victoriei, unde ar urma să fie amenajată o zonă rezidențială formată din trei blocuri și 27 de case, potrivit turnulsfatului.ro.

”În martie – aprilie anul viitor vom începe construirea primelor blocuri, acest termen fiind legat de finalizarea proiectului tehnic. Planurile noastre prevăd ca întreg noul cartier să fie finalizat în cinci ani. Dacă cererea va fi mai mare, este posibil ca lucrările să fie finalizate mai repede”, au declarat reprezentanții Rhenania Immo SRL, dezvoltatorii noului cartier, citați de Turnul Sfatului.

Noul ansamblu ar urma să aibă 28 de imobile, cu un regim de înălțime de P+3E+4E retras .

Dezvoltarea viitorului cartier va începe dinspre strada Distribuției, unde există o suprafață de aproximativ 9.500 de mp liberă. ”Este posibil ca în paralel cu ridicarea acestor prime blocuri să începem să și demolăm construcțiile existente”, estimează dezvoltatorii imobiliari.

În total, vor fi construite 414 apartamente, cărora le va fi alocat un număr de 540 de parcări. În mijlocul cartierului este prevăzută și amenajarea unui spațiu comercial, cu un singur nivel și cu o suprafață utilă de 200 de metri pătrați. Investiția este aproximată la 20 de milioane de euro, arată reprezentanții Rhenania Immo.

Sus