Oferte locuri de munca top

Un mare constructor trece pe profit, dupa pierderi de peste 9 mil lei

O mare firmă de construcții din țară a reușit să obțină profit în trimestrul III al acestui an, după ce în aceeași perioadă a anului trecut înregistra pierderi de peste 9 milioane lei. Societatea este în insolvență de la sfârșitul anului trecut și se află în etapa de reorganizare.

Astfel, în trimestrul III, Societatea de Construcții Napoca SA a înregistrat profit de peste 6 milioane de lei, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când avea o pierdere de circa 9,2 milioane lei.

Cifra de afaceri pe primele nouă luni a fost de peste 31 milioane de lei (din care 92,32% din lucrări de construcţii – montaj, 1,75% din mărfuri).

La finalul lunii septembrie, veniturile din lucrări executate și servicii prestate au ajuns la circa 40,75 milioane, în scădere cu 21% față de cele din aceeași perioadă a anului trecut.

Gradul de îndatorare a ajuns la 87%. În condiţii normale de activitate, gradul de îndatorare trebuie să se situeze în jur de 50%. O limită sub 30% indică o rezervă în apelarea la credite şi împrumuturi, iar peste 80% arată o dependenţă de credite, ceea ce reprezintă o situaţie alarmantă pentru societate.

Hale si spatii administrative cu peste 27 mii mp sc

În anul curent, societatea şi-a desfăşurat activitatea cu un număr mediu de 207 salariaţi.

Structura acţionariatului este următoarea:

* IT Transilvania, deţine 67,384% din totalul acţiunilor

* ARD Invest SRL, deţine 9,826%

* Alţi acţionari, persone juridice, respectiv persoane fizice dețin 22,79% din capitalul social.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus