Oferte locuri de munca top

Un efect al epidemiei de coronavirus, neluat in calcul

Un efect neluat în calcul al epidemiei de coronavirus este cel asupra controalelor derulate de Inspectoratele Teritoriale de Muncă, Inspectoratul de Stat în Construcții sau ANAF. Nu este vorba de un anunț oficial privind suspendarea acțiunilor de control, dar fiind o panică ce se generalizează ne întrebăm ce funcționar public mai este dispus să meargă, de exemplu, pe șantiere unde lucrează muncitori chinezi?

ITM a transmis un comunicat de presă în care menționează că ”angajatorii au obligația de a întocmi un plan de prevenire și protecție compus din măsuri tehnice, igienicosanitare și organizatorice, bazat pe evaluarea riscurilor precum și de a asigura echipamentele individuale de protecție care să îndeplinească cerințele de securitate și sănătate în muncă specifice locului de muncă”.

De asemenea, ITM precizează că ”activitatea de comunicare și relații cu publicul nu va fi întreruptă, însă siguranța tuturor este cea mai importantă în contextul actual”.  Nu spune nimic despre continuarea derulării programelor privind inspecțiile.

Mai mult, recomandă publicului să evite deplasările care nu sunt obligatorii și să se limiteze la cele strict necesare. Cei care trebuie să depună documente la ITM au la dispoziție mijloace de comunicare indicate pe site-ul Inspecției Muncii.

Totodată, Inspecția Muncii atenționează atât angajatorii, cât și angajații/lucrătorii că au obligația să ia toate măsurile care se impun pentru prevenirea infectării angajaților/lucrătorilor cu virusul COVID – 19.

În perioada aceasta este puțin probabil că veți fi vizitat de inspectorii de la ISC.

Deja, Inspectoratul de Stat în Construcții a amânat pentru o dată neprecizată sesiunea de examinare din luna martie pentru autorizarea responsabililor tehnici cu execuția. Comunicatul ISC sublinia că ”în contextul situației actuale din România cu privire la infecția cu noul coronavirus COVID-19, există riscul de răspândire a acestuia și potrivit informațiilor publice pot exista persoane care nu prezintă simptomatologie dar pot fi purtători ai virusului”. Credeți că în acest condiții nu este afectat programul acțiunilor de control?

 

 

 

Citiți și:

Nici preturile mari, nici coronavirusul nu ii sperie pe cei care vor sa isi construiasca o casa

Spatii comerciale, cu peste 10 mii mp sc, in pregatire in provincie

Cladire cu 14 niveluri, in portofoliul unui dezvoltator local

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020

Sus