Oferte locuri de munca top

Un drum de 50km va face racordul DX Arad-Oradea la autostrada maghiara M44

Lucrările de execuție a celor 50 km de drum, o legătură suplimentară cu Ungaria, pe relația Salonta-Békéscsaba, a drumului expres Arad- Oradea, ar putea începe anul viitor. Astfel drumul expres va fi racordat la autostrada maghiară M44.

”Ne propunem ca la începutul anului viitor să organizăm procedura de licitație pentru selectarea constructorilor, proiectul urmând să fie licitat pe 3 sau 4 porțiuni. În vara anului viitor am putea începe efectiv lucrările”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Viitorul drum racord se va desfășura:

* 7 km pe teritoriul României, de la nodul rutier dintre Salonta și Ciumeghiu și până la graniță, cu câțiva km în nordul actualului punct de trecere a frontierei de la Micherechi.

* 43 de km pe partea maghiară, de la graniță și până în nordul orașului Békéscsaba.

Tronsonul de pe partea română va fi inclus în proiectul drumului expres, iar studiile geotehnice de pe acest tronson vor fi realizate în cursul acestei luni.

Noua sursa de produse de balastiera, in provincie

Proiectul tehnic al drumului expres este realizat în proporție de peste 40% și va fi terminat până la sfârșitul acestui an.

Noua conexiune a fost convenită în reuniunea bilaterală a grupului de lucru România-Ungaria de la sfârșitul săptămânii trecute.

În două întâlniri pregătitoare, în luna martie, a fost stabilit traseul din cele două variante analizate, iar în 10 martie locul prin care se va traversa frontiera.

Noua conexiune transfrontalieră, în regim de 4 benzi, va asigura o legătură a vestului României cu țările Uniunii Europene, va prelua o parte din traficul de camioane spre vest și va contribui la dezvoltarea zonei transfrontaliere din ambele țări.

În lunile următoare se lucrează la definitivarea studiului de fezabilitate și obținerea avizelor de la autoritățile competente.

Sus