Solplanet x AeroFix

Un corp de cladire al Palatului Parlamentului, reamenajat cu 20 mil euro

Corpul B3 al Palatului Parlamentului, situat pe str. Izvor, nr. 2-4, Sector 5, va fi reamenajat și dotat cu o investiție de 20 milioane de euro, echivalentul a circa 96 milioane de lei. Pentru realizarea proiectului, Guvernul României a aprobat ieri indicatorii tehnico-economici.

Beneficiarul acestui spațiu va fi Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA). Aceasta va ocupa subsolul, demisolul, parterul (parțial), etajele 1-5 și etajul 6 (parțial).

Proiectul de amenajare interioară urmărește să păstreze elementele structurale ale fațadei și ale imobilului și să nu afecteze structura de rezistență a clădirii.

Astfel, principalele lucrări vor avea în vedere, în principal, refacerea atât a elementelor de arhitectură, cât și a instalațiilor de canalizare pluvială, electrice, termice, ale celor pentru iluminat de securitate și de ventilare – climatizare.

Totodată, vor fi finalizate lucrările de execuție la a doua scară a corpului B3 de la parter până la etajul V, (în prezent a doua scară oprindu-se la etajul IV și nu este finalizată).

Valoarea totală a investiției este de 96.233 mii lei, din care lucrările de construcții și montaj au o valoare de 81.166 mii lei, inclusiv TVA. Durata de realizare a lucrărilor este de 24 de luni, 3 luni proiectare și 21 luni pentru execuție.
Investiția va fi asigurată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.

În prezent, MLPDA își desfășoară activitatea în opt sedii situate în municipiul București, ceea ce dăunează bunei desfășurări a activităților în cadrul ministerului.

 

Descărcați aici Indicatorii tehnico-economici

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus