Oferte locuri de munca top

Un constructor a intrat in insolventa din cauza unui contract cu statul

Câștigarea unui contract cu statul a dus un constructor in insolvență. Cererea de intrare în insolvență la propria cerere a fost provocată de datoriile acumulate de constructor către bugetul de stat și furnizori, în condițiile în care într-un contract cu o firmă de stat nu i-au mai fost făcute plăți din luna aprilie.

Tribunalul Timiș a admis cererea de intrare în insolvență a societății Art Construct Timiş SRL, cu datorii de 16,8 milioane lei.

Managerii săi cu siguranță s-au bucurat când asocierea Valnel Construct SRL – Art Construct Timiș SRL – Cvw Technologies SA a fost desemnată în vara anului trecut câștigătoare a contractului de circa 24,7 milioane lei fără TVA, atribuit de Aquatim SA pentru reabilitarea rețelelor de apă și execuția rețelelor noi de apă uzată în Urseni, Moșnița Veche, Moșnița Nouă.

Cine ramane castigatorul unui contract cu Armata

Ca urmare, anul trecut societatea Art Construct Timiș SRL a avut o creștere de 4 ori a  cifrei de afaceri și și-a crescut mai mult decât triplu numărul de angajați.

Acum constructorul spune: „Pentru contractul derulat cu beneficiarul final Aquatim SA, pentru lucrarea la CLI4 Moşniţa, nu au mai existat încasări din luna aprilie 2022, în contextul în care au fost achitate salarii, obligaţii la buget, furnizori. Parte din furnizori au devenit restanţi peste 60 de zile şi nu au fost de accord cu eşalonarea acestor obligaţii, introducând bilete la ordin în bancă, bilete la ordin care nu au putut fi acoperite. La acest moment sunt incidente de plată în valoare de 633.587,47 lei, începerea procedurilor de executare silită fiind inevitabilă”, citează supervizor.ro.

Un ansamblu cu cinci hale va fi edificat langa Bucuresti

Totodată, Tribunaul Timiș a calificat o cerere de deschidere a procedurii insolvenţei a aceluiași constructor formulată de Liceul Montessori Timișoara ca fiind cerere de creanţă ce urmează să fie verificată de administratorul judiciar. Conform supervizor.ro, Liceul Montessori a plătit un avans de 2 milioane de lei pentru lucrări ce nu au fost executate.

Aquatim SA este deținută de municipiul Timișoara (peste 99%). Anul trecut a realizat o  cifra de afaceri de peste 172,64 milioane lei (mai mare cu 5% față de cea din anul anterior), un profit net de peste 10,66 milioane de lei (+ 22%), cu un număr mediu de 939 de angajați.

Sus