Oferte locuri de munca top

UAT-urile din Iasi, sprijinite sa faca gratuit cadastru

UAT-urile din județul Iași vor fi sprijinite să acceseze Programul Național de Cadastru și Carte Funciară și să finalizeze implementarea proiectelor de intabulare a proprietăților. În acest scop, Consiliul Județean Iași, Instituția Prefectului și Oficiul pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași au constituit un Comitet de lucru.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară oferă fonduri pentru primării pentru înregistrarea imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Prin linia de finanțare 7, anul acesta în județul Iași au accesat fonduri 56 de primării, dintre cele 74 eligibile. În total, se vor aloca fonduri de 8,9 milioane lei (circa 2 milioane de euro) destinate primăriilor pentru lucrările de înregistrare a proprietăților.

Suprafața intabulată în județul Iași este în prezent de aproximativ 30%, iar dacă primăriile vor duce până la capăt suma contractată prin creditele de angajament, până în 2023, aceasta va putea crește cu până la 9%, reprezentând încă 50.000 de hectare.

Cei 9 milioane de lei, fonduri puse la dispoziție de ANCPI, vor intra în circuitul economic al comunității noastre și vor genera plus-valoare pentru județ. În lipsa acestor fonduri, proiectele de intabulare ar trebui finanțate din bugetul local al primăriilor sau din buzunarul cetățenilor, așa că îi susțin pe toți aplicanții să folosească această oportunitate de finanțare și să implementeze proiectele asumate. Din partea noastră, vor avea tot sprijinul, motiv pentru care am și constituit acest comitet de lucru.”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

Sus