Oferte locuri de munca top

Turismul a scazut la mai putin de jumatate in luna martie

Turismul din țara noastră a înregistrat o scădere cu mai mult de 50% în luna martie. Acest sector a suferit un impact major după ce a fost decretată stare de urgență în România, în urma pandemiei cu Covid-19.

Astfel, în luna martie 2020, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au scăzut cu circa 70%,iar înnoptările cu peste 68%, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent.

În același timp, la punctele de frontieră, sosirile vizitatorilor străini au scăzut cu 50%, iar plecările în străinătate ale vizitatorilor români cu peste 55%.

Din numărul total de sosiri, în luna martie 2020 sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 86%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 14%.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (76,6% din total turişti străini), iar dintre aceştia 69% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna martie 2020 au însumat 483,7mii, în scădere cu peste 68% faţă de cele din luna martie 2019.

Din numărul total de înnoptări, în luna martie 2020 înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 85%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat circa 15%.

În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (76,6% din total turişti străini), iar dintre aceştia 69% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

 

INS atrage atenția că aceste informații surprind impactul crizei COVID-19şi al măsurilor luate de autorităţi ca urmare a decretării stării de urgenţă pe teritoriul României începând cu 16 martie 2020.

 

 

Citiți și:

A fost aprobata edificarea unor blocuri cu 11 etaje in Capitala

Conducere noua la un cunoscut dezvoltator imobiliar

Proiect rezidential nou, in zona de nord a Bucurestiului

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

 

Sus