Oferte locuri de munca top

Trucarea licitaţiilor Transgaz, sancţiuni irevocabile

gas-82982_640Sancţiunile impuse de Consiliul Concurenţei companiilor Condmag, Inspet, Moldocor şi T.M.U.C.B. rămân în picioare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat irevocabil sancţiunile aplicate, în anul 2012, de Consiliul Concurenţei pentru trucarea a două licitaţii organizate de S.N.T.G.N. Transgaz S.A. Mediaş.

Anterior, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia Consiliului Concurenţei, motiv pentru care cele patru companii au formulat recursuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care le-a respins ca nefondate.

Consiliul Concurenţei a sancţionat companiile Condmag şi INSPETpentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale constând în participarea cu oferte trucate la procedura de achiziţie public „Racord gaze naturale Butimanu-Brazi pentru alimentarea cu gaze a centralei de Cogenerare Brazi”. Licitaţia a fost organizată de Transgaz în anul 2009. Condmag a fost sancţionată cu amendă de 4,5 milioane lei (aprox.4% din cifra de afaceri realizată în anul financiar 2011.), iar Inspet cu 7,3 milioane lei (4% din cifra de afaceri realizată în anul financiar 2011).

Moldocor şi T.M.U.C.B. au fost amendate cu 2,23 milioane lei şi, respectiv, cu 11,38 milioane lei pentru realizarea unei înţelegeri în scopul participării cu oferte trucate la procedura de achiziţie publică „Conductă de transport gaze 20’’ Giurgiu Ruse” organizată în anul 2011.

 

Sus