Oferte locuri de munca top

Tronsoane de drum, refacute de la fundatie

Constructorul drumului județean Arad  -Șiria Pâncota a fost convocat pentru clarificări cu privire la calitatea lucrărilor efectuate. Conducerea CJ Arad i-a cerut acestuia să refacă drumul chiar din faza fundației.

La întâlnirea conducerilor CJ Arad și companiei în cauză au mai participat specialiști, proiectanți și arhitecți, pentru a avea o discuție aplicată referitoare la soluțiile tehnice găsite și utilizate pe acest șantier.

Încă de la deschiderea lucrărilor, au existat mai multe reclamații referitoare la calitatea acestora, fapt care l-a determinat pe președintele CJ Arad, Iustin Cionca, să dispună refacerea unor tronsoane de drum chiar în faza fundației, respectiv a primului strat de asfalt turnat pe acest drum.

CJ Arad a solicitat mai multă atenție în realizarea lucrărilor, folosirea materialelor de cea mai bună calitate, dar și respectarea tuturor termenelor asumate de către constructor.

Am participat la această ședință de lucru pentru că ne dorim să transmitem constructorului dorința noastră fermă de a avea o lucrare de calitate și de a-l înștiința că monitorizăm modul în care această lucrare este executată. Nu vrem să lăsăm nimic la voia întâmplării, nu ne îndoim de experiența și capacitatea constructorului de a realiza o lucrare de calitate, dar pe de altă parte vrem să vedem că aici, pe drumul județean Arad-Șiria-Pâncota se aplică, într-adevăr, cele mai bune soluții, nu se face rabat de la materiale și, pe de altă parte, ne dorim ca lucrarea să avanseze cu viteză”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședintele CJA.

Președintele CJ Arad, Iustin Cionca, a precizat că lucrarea este una strategică pentru județul Arad, deoarece deservește întreaga zonă până la stațiunea Moneasa și se încadrează în proiectul mai larg de modernizare a drumurilor județene cele mai circulate din județ.

Trebuie să avem în vedere faptul că nu doar viteza cu care se realizează această lucrare ne interesează, ci și calitatea lucrării în sine. Eu îmi doresc să avem o lucrare care va dura cel puțin șapte ani, cât este termenul de garanție, iar pe de altă parte că vom avea o lucrare care va da satisfacție locuitorilor din întreaga zonă. Din păcate, încă de la deschiderea șantierelor ne-am confruntat cu un val de sesizări, multe dintre ele au fost justificate, iar asta a condus la reluarea și refacerea lucrărilor pe anumite tronsoane. Eu înțeleg că acest constructor are lucrări în mai multe zone din județ și chiar în mai multe județe, dar pentru noi, fiecare șantier pe care ni l-am asumat, pentru care am adus finanțare, este un șantier important și nu ne permitem să îl neglijăm. De aceea, am cerut în mod foarte ferm constructorului să își respecte toate angajamentele, pentru că nu suntem dispuși să facem concesii nimănui atunci când este vorba despre felul în care sunt folosiți banii europeni sau, în general, banii pe care îi folosim pentru creșterea calității vieții în Arad”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

 

Sus