Oferte locuri de munca top

Transparenta in elaborarea PATJ al Clujului

Documentațiile pentru elaborarea noului Plan de Amenajare a Teritoriului Județului Cluj (PATJ) au fost publicate în format „open data” de către Consiliul Județean Cluj

În acest fel, toate aceste date vor putea fi utilizate în mod liber, reutilizate și redistribuite de către orice persoană interesată.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat: „Ne bucurăm că munca noastră și a celor peste 40 de experți care au contribuit la această strategie de dezvoltare a județului a devenit publică. Punerea datelor la dispoziție în acest format editabil reprezintă, fără îndoială, o premieră națională, iar acest lucru va determina o creștere a gradului lor de interoperabilitate”.

Astfel, pe portalul https://www.patjcluj.ro/rezultatele/portofoliul-de-proiecate.html, dedicat viitoarei strategii de dezvoltare a județului Cluj în plan teritorial, au fost publicate două seturi de hărți, care pot fi vizualizate și descărcate atât în format JPG sau PDF, cât și în format MPK, editabil ArcGis.

Planșele afișate conțin atât probleme și disfuncționalități identificate în rigurosul proces de analiză și documentare a noului PATJ, cât și propunerile de remediere a acestora, prin oferirea de soluții concrete.

Printre domeniile vizate de aceste studii se numără gradul de dezvoltare teritorială, mediul înconjurător și poluarea, dotările tehnico-edilitare ale localităților, structura industrială din localități, mobilitatea populației, etc.

În perioada următoare noul PATJ va intra în etapa de consultare publică și avizare, urmând ca, până la finalul anului, județul Cluj să beneficieze, pentru prima oară după 1998, de o nouă strategie de dezvoltare teritorială care să reflecte actualele direcții și priorități de dezvoltare.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

Sus