Oferte locuri de munca top

Toti analistii CFA considera ca leul se va deprecia

Moneda națională se va deprecia în următoarea perioadă, după cum estimează toți participanții la cel mai recent sondaj realizat de Asociația CFA Romania, o asociație a profesioniștilor în investiții.

Valoarea medie a anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,9398 lei/euro, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 5,0102 lei/euro.

Totodată, rata medie anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (noiembrie 2021 raportat la noiembrie 2020) este de 2,68%.

67% dintre respondenții la sondajul CFA anticipează că impactul economic al pandemiei se va resimți puternic până în trimestrul III al anului 2021.

Deficitul bugetului de stat pentru anul curent este anticipat la 8,6%, iar scăderea Produsului Intern Brut este anticipată la -5%.

Tot conform analiștilor financiari, rata șomajului ar urma să ajungă la 6,7% la sfârșitul acestui an. Comparativ, la finele lunii septembrie era estimată la 5,2%.

De asemenea, peste 60% dintre participanții la sondaj consideră prețul proprietăților imobiliare din marile orașe ca fiind supraevaluat.

Pentru anul 2021, anticipațiile de evoluție în termeni reali ai PIB sunt de +2.9%.

Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecarei luni.

Asociatia CFA Romania este organizația profesioniștilor în investiții din România, deținători ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA), calificare administrată de CFA Institute USA.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus