Oferte locuri de munca top

Tot mai multi intreprinzatori sunt interesati de sectorul constructiilor

Facilitățile fiscale acordate firmelor de construcții începând din luna ianuarie a acestui an au crescut atractivitatea acestui sector. Numărul de înmatriculări de persoane fizice și juridice cu activitate în sectorul construcțiilor la Registrul Comerțului a crescut cu peste o treime (34,5%), în primele șase luni ale acestui an față de aceeași perioadă a anului trecut.

Astfel, numărul firmelor de construcții nou înregistrate a crescut de la 6.280 la 8.450. Numai în luna iunie au existat 1.117 de înregistrări de firme în acest sector.

Numărul profesioniștilor din construcții intrați în insolvență în primele șase luni ale acestui an a fost de 466. Față de aceeași perioadă a anului 2018 când au fost 690 de intrări în insolvență, s-a înregistrat o scădere de peste 32%. În luna iunie au intrat în insolvență 71 de profesioniști.

Înmatriculările ce au ca obiect de activitate tranzacțiile imobiliare s-au ridicat la 1.335 în primele șase luni ale anului în curs, aproape la același nivel (0,15%) față de aceeași perioadă a anului trecut. În ianuarie – iunie  2018 au fost 1.333 înmatriculări de firme care au ca activitate tranzacțiile imobiliare. În luna iunie au fost înregistrate 193 de firme cu activitate imobiliară.

În primele șase luni ale anului 2019 au intrat în insolvență 60 de firme cu activitate în tranzacțiile imobiliare. Față de primele șase luni din 2018 când au intrat în insolvență 102 de fime, scăderea din primele șase luni ale acestui an a fost de peste 40%. Doar în luna iunie a acestui an au intrat în insolvență 12 firme ce se ocupă cu tranzacții imobiliare.

La nivelul întregii economii, în primele șase luni ale acestui an au fost înregistrate la Registrul Comerțului 77.940 de firme. Numărul acestora este mai mare cu circa 9% decât cel din perioada similară a anului trecut. În luna iunie au fost înregistrate la Registrul Comerțului un număr de 9.711 de firme.

Numărul profesioniștilor intrați în insolvență, la nivelul întregii economii, a scăzut. În perioada ianuarie – iunie au intrat în insolvență 3.196 de profesioniști, mai puțini cu 28,7% decât în primele șase luni ale anului precedent, când numărul acestora a fost de 4.486. În luna iunie au intrat în insolvență 560 de profesionisti.

În primul semestru au fost radiate 67.807 de firme, mai mult cu peste 62% față de semestrul I 2018.

 

 

 

Citiți și:

Manopera pentru lucrari in constructii, mai scumpa in provincie

Dezvoltatorii vor cladiri tot mai inalte in Bucuresti

Un investitor strain continua sa lanseze noi proiecte rezidentiale in Bucuresti

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

 

Sus