Oferte locuri de munca top

Topul creditelor pentru locuinţe, pe judeţe

DSC07601În luna martie creditele pentru locuinţe acordate în valută au totalizat peste 34 de miliarde de lei la nivel naţional. În acelaşi timp creditele pentru locuinţe acordate în lei s-au menţinut cu puţin sub pragul de 11 miliarde de lei, potrivit informaţiilor furnizate de Banca Naţională a României pentru luna martie 2015.

Într-un clasament al distribuirii creditelor pentru locuinţe pe judeţe zona Bucureşti-Ilfov conduce detaşat cu un volum al creditelor în valută de 14,7 miliarde de lei, în timp ce volumul creditelor pentru locuinţe acordate în lei a fost de 4,2 miliarde lei.

Pe locurile al doilea şi al treilea sunt judeţele Cluj şi Timiş cu un volum al creditelor imobiliare de 1,9, respectiv 1,8 miliarde de lei pentru cele în valută.

La creditele în lei judeţul Cluj a înregistrat un volum de 708 milioane de lei în timp ce în Timiş volumul creditelor pentru locuinţe în lei a ajuns la 571 de milioane de lei.

Valori importante ale creditelor pentru locuinţe au fost înregistrate de asemenea în Braşov, Iaşi şi Constanţa cu cifre ale creditelor în valută cuprinse între 1,2 şi 1,6 miliarde de lei.  Valorile creditelor în lei pentru cele trei judeţe au variat între 419 şi 516 milioane de lei.

Astfel volumul creditelor pentru locuinţe în valută în primele cinci judeţe şi în Bucureşti totalizează 22,6 miliarde de lei reprezentând 65,5% din volumul la nivel naţional.  Pentru creditele în lei volumul primelor judeţe clasate totalizează 6,8 miliarde de lei, respectiv o pondere de 62,4% din volumul total.

Sus