Oferte locuri de munca top

Titulatura de „arhitect de interior”, stabilita prin lege

Legea privind organizarea si exercitarea profesiunii de arhitect in Romania a fost completata, saptamana aceasta, cu precizari privind titlul de arhitect de interior.
Astfel, poarta titlul de arhitect de interior, absolventul cu diploma de arhitect de interior obtinuta in specializarea arhitectura de interior la o institutie acreditata de invatamant superior din Romania.
Titlurile oficiale de calificare in aceasta profesie obtinute in statele membre ale Uniunii Europene, Spatiului Economic European sau in Confederatia Elvetiana sunt recunoscute de Ordinul Arhitectilor din Romania.
De asemenea, sunt recunoscute de Ministerul Educatiei si titlurile de arhitect de interior obtinute in state terte.
Proiectele de arhitectura de interior pentru materializarea carora legea impune obtinerea autorizatiei de construire pot fi semnate si de catre un arhitect de interior cu drept de semnatura.
Dreptul de semnatura al conductorilor arhitecti si al arhitectilor de interior se exercita pe teritoriul Romaniei si este limitat la categoriile de lucrari pentru care legea recunoaste acest drept.
Arhitectii de interior pot face parte din Ordinul Arhitectilor din Romania. Mentiunea este importanta avand in vedere ca legea a fost completata cu urmatoarea precizare: „Caracterul temporar si ocazional al prestarii de servicii in domeniul arhitecturii se verifica, de la caz la caz, in special in functie de durata prestarii, frecventa, periodicitatea si continuitatea acestora, de catre Ordinul Arhitectilor din Romania.”

Sus