Oferte locuri de munca top

Timisoara se imprumuta de la BERD pentru infrastructura urbana

Municipiului Timișoara i-a fost acordat un împrumut de 15 milioane de euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea cofinanțării, alături de Uniunea Europeană, a infrastructurii urbane a orașului.

Finanțarea suplimentară va completa investiția inițială pentru reabilitarea liniilor de tramvai şi reinnoirea flotei de tramvaie și va finanța, de asemenea, achiziționarea unei noi flote de 44 de autobuze electrice.

Infrastructura modernă de tramvaie și noua flotă de autobuze electrice vor duce la economii semnificative de emisii de CO2, îmbunătățind condiţiile de mediu din municipiu.

Noul împrumut sprijină Municipiul Timișoara atât pentru îmbunătățirea infrastructurii și serviciilor de transport public, cât şi a mobilităţii și calităţii vieţii locuitorilor săi.

„În Timișoara facem investiții cu impact pe termen lung în mobilitate, înnoind atât infrastructura, cât și întreaga flotă de transport. Avem condiții bune de finanțare în acest acord și asigurăm un flux constant de cash pentru trei proiecte majore ale orașului în sfera mobilității. Mă bucur că avem alături BERD, un partener serios care are încredere în Timișoara și în potențialul ei”, a transmis primarul Dominic Fritz.

În decembrie 2021, BERD a acordat Municipiului Timişoara un împrumut de 20,3 de milioane de euro pentru a finanţa modernizarea flotei de tramvaie și reabilitarea liniilor de tramvai, alături de un grant de 53,6 milioane de euro din partea UE.

BERD este unul dintre principalii investitori instituționali din România.

TOPUL CONSTRUCTORILOR Cei mai mari constructori profita de oportunitatile numeroaselor proiecte de investitii publice

Până în prezent, Banca a investit peste 10,5 miliarde de euro în 517 proiecte în țară.

Timișoara s-a alăturat în anul 2021 programului emblematic „Orașe verzi” al BERD, din care, în România, mai fac parte: Craiova, Iaşi, Mediaş, Bucureşti şi Alba-Iulia.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus