Oferte locuri de munca top

Terenuri mari: valoarea tranzactiilor s-a diminuat

Spre deosebire de piața terenurilor cu suprafețe mici, care a crescut semnificativ anul trecut, cea a terenurilor medii și mari a fost în scădere.

Cei mai activi cumpărători de terenuri medii și mari în zona București – Ilfov au fost anul trecut dezvoltatorii români de locuințe, alături de retailerii germani, precum Kaufland și Lidl, potrivit unui raport al Cushman & Wakefield Echinox.

Datele centralizate cu privire la 27 de tranzacții cu terenuri de dimensiuni medii și mari indică faptul că volumul investițiilor realizate în terenuri s-a ridicat la 194 milioane de euro în 2020, în scădere cu 6,5% față de anul precedent.

Vanzarile de terenuri, impulsionate de vanzarile de locuinte

Piața terenurilor mari a fost afectată de perioada celor două luni în care a fost instaurată starea de urgență, dar și de starea de expectativă a dezvoltatorilor de birouri sau de hoteluri, care au fost mai puțin activi.

Suprafața cumulată a terenurilor mari tranzacționate se ridică la 193 de hectare, cele mai mari terenuri fiind achiziționate de către Dedeman, care a securizat un lot de 64 ha în Ștefănești, în apropierea parcului logistic WDP Park 2, respectiv SIF Banat Crișana, care a cumpărat platforma industrială IMGB din Berceni, de 54 ha.

Urmeaza sa fie ales constructorul unui important proiect imobiliar

Ponderea cumpărătorilor cu capital românesc s-a dublat față de anul precedent, până la 81%, iar focusul s-a mutat dinspre hub-urile de birouri către zonele periferice, unde valorile de tranzacționare sunt mai mici.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

Sus