Oferte locuri de munca top

Teren din cartierul Militari, evaluat la peste 1300 euro/mp

1024px-Iuliu_Maniu_Ave_and_Valea_Cascadelor_St,_Sector_6_(Bucharest)Rapoartele de evaluare a unor imobile pentru care s-au acordat despăgubiri în perioada 2008 – 2009, nu au respectat cerințele Standardelor Internaționale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piață a imobilelor.

Concret, la data de 28 februarie 2008, potrivit procurorilor DNA, inculpații Zaarour Ingrid, Nicolescu Theodor Cătălin, Iuoraș Mihnea Remus, Nicolescu (fostă Bărbulescu) Ionela Mihaela și alte persoane, în calitate de președinte, vicepreședinte respectiv membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, au aprobat un raport de evaluare, întocmit de expertul evaluator Hanu Florin Alexandru,
În cuprinsul raportului întocmit cu nerespectarea standardelor și legislației în vigoare, valoarea totală la care a fost evaluat imobilul supus despăgubirii (teren în suprafață de 97.509 metri pătrați situat în București, în zona cartierului Militari), s-a ridicat, conform expertului evaluator, la suma de 128.276.015 euro (1315, 53 euro/mp) echivalentul a 466.770.763 lei, prin supraevaluarea acestuia cu 55.144.265 euro, echivalentul a 200.658.951 lei.

Astfel a fost prejudiciat bugetul de stat cu această sumă și s-a facilitat obținerea unor foloase patrimoniale necuvenite de către Simu Horia, în același cuantum.

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu 3 iulie 2015 a inculpatului Simu Horia.

De asemenea, în cauză, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații: ZAAROUR INGRID, NICOLESCU THEODOR CĂTĂLIN, IUORAȘ MIHNEA REMUS și NICOLESCU (fostă BĂRBULESCU) IONELA MIHAELA, președinte, vicepreședinte respectiv membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, la data faptei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.
Procurorii susțin că Simu Horia a depus  la dosarul de despăgubire mai multor documente prin care s-au justificat necorespunzător realității o stare de sănătate precară și o identificare greșită a terenului în scopul acreditării ideii de “imposibilitate de restituire în natură” și de „urgență” în soluționarea dosarului.
Acest lucru a asigurat un cadru aparent legal procedurii de despăgubire și împreună cu acceptul său dat supraevaluării făcute de inculpatul Hanu Alexandru Florin, au creat membrilor Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor premisele necesare aprobării raportului de evaluare, întocmit în condiții nelegale.
În cauză, procurorii anticorupție au dispus măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 02.07.2015, până la data de 30.08.2015, față de inculpata NICOLESCU (FOSTĂ BĂRBULESCU) IONELA MIHAELA.

Procurorii DNA menționează că inculpații Nicolescu Theodor Cătălin, Iuoraș Mihnea Remus și Hanu Florin Alexandru au fost trimiși în judecată în stare de arest preventiv, alături de Zaarour Ingrid sub control judiciar, la data de 9 aprilie 2015, pentru fapte asemănătoare.

Sus