Oferte locuri de munca top

Tentativa de lovitura de stat, acuza Jandarmeria Romana

O sesizare privind evenimentele petrecute la protestul din seara de 10 august a fost depusă de Jandarmeria Română la DIICOT.

Biroul de presă al DIICOT a transmis agenției Agerpres că Jandarmeria a depus o sesizare pe art. 397, alin. 2 Cod penal, în legătură cu evenimentele din 10 august.

Acest articol vizează acţiuni împotriva ordinii constituţionale, adică tentativă de lovitură de stat:

Art. 397 – Acţiuni împotriva ordinii constituţionale – stipulează la alin. (2): „Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi„.

Ministrul Carmen Dan a anunţat că a depus la DIICOT „o acţiune” prin care expune evenimentele petrecute la protestul din seara de 10 august şi a cerut Parchetului să facă toate verificările necesare în acest caz.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă cu titlul „Bastoanele PSD peste obrazul democraţiei româneşti”, prin care 67 de deputaţi din opoziţie solicită demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru intervenţia Jandarmeriei la protestele din 10 august.

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.6/sept 2018

Sus