Oferte locuri de munca top

Suprafata de spatii de birouri inchiriate a crescut de patru ori

437.JPG In afara Capitalei s-au inchiriat anul trecut de patru ori mai multe spatii de birouri decat in 2012. Suprafata de spatii de birouri inchiriate totalizeaza 23.218 mp, se arata intr-un studiu realizat de ESOP Counsulting.
Chiriasii au ales cladiri recent construite, la standarde inalte, precum United Business Center Tower si Cluj Business Center in Cluj-Napoca, United Business Center in Iasi, Centrul de Afaceri Sibiu (in Sibiu) si Fructus Plaza, din Timisoara.
In legatura cu domeniile in care activeaza chiriasii Alexandru Petrescu, managing partner ESOP Consulting l CORFAC International, precizeaza:
„Majoritatea companiilor ce au deschis in 2013 birouri in orasele mari din tara sunt din domeniul IT&C (57%), urmate de domeniile Serviciilor profesionale si Serviciilor financiare, ce cumuleaza aproximativ 20% din tranzactii.”
Marirea numarului si volumului de tranzactii incheiate in afara Capitalei se datoreaza pe de o parte limitarilor de personal cu care se confrunta companiile din domeniul IT&C in expansiunile lor pe piata din Bucuresti si deopotriva cresterii ofertei de spatii de birouri de calitate in marile orase, ce sunt totodata centre universitare dezvoltate, cu o buna pregatire a fortei de munca, inclusiv pentru domeniul IT&C.
*O tranzactie de peste 5.000 mp a situat
Cea mai mare tranzactie de birouri din afara Bucurestiului din 2013 a fost inchirierea unui spatiu de 5.220 mp in cladirea United Business Center Tower, din Cluj-Napoca, de catre compania de IT&C Endava.
Acest lucru a dus si la schimbarea clasamentului in topul oraselor din tara la inchirierea de birouri: daca la sfarsitul trimestrul trei pe primul loc se afla orasul Iasi, pe doi Sibiu si pe locul trei Cluj-Napoca, la sfarsitul anului pe primul loc a trecut Cluj-Napoca.
Cu privire la aceasta schimbare Alexandru Petrescu, precizeaza: „De remarcat faptul ca anul 2013 a evidentiat un ritm de tranzactionare mai accentuat in Cluj-Napoca (9.609 mp), un centru universitar cu traditie in Romania, iar in rest s-a realizat o distributie relativ echilibrata a tranzactiilor intre celelalte trei mari orase aflate in competitie- Iasi, Sibiu si Timisoara, unde s-au inregistrat inchirieri totale cuprinse intre 3.900 si 5.000 mp.”
Printre firmele care si-au deschis birouri in centre universitare din tara in trimestrul IV din 2013 se numara Endava, SAP Romania, Tibco, Haufe Lexware si ZTE.

Sus