Solplanet x AeroFix

SUA: Legea trebuie respectată în ce priveşte Cathedral Plaza

Cathedral_PlazaRaportul Departamentului de Stat al SUA pe anul 2014 privind „Libertatea religioasă” critică refuzul autorităţilor din Primăria Capitalei de aplicare a deciziei privind demolarea turnului construit lângă Catedrala romano-catolică din Bucureşti.

Astfel, în cadrul raportului dat publicității la jumătatea lunii octombrie  2015 se precizează următoarele: “Primarul din București a continuat să refuze aplicarea unei hotărâri judecătorești definitive din 2013 de a demola un turn de birouri construit ilegal lângă Catedrala romano-catolică. Potrivit hotărârii, turnul a fost considerat un risc pentru integritatea fizică a catedralei. În iunie Biserica Romano-Catolică a depus plângeri la CEDO și la Direcţia Naţională Anticorupție, acuzând funcționarii publici din subordinea primarului de corupție și obstrucționarea justiției. În luna iulie Biserica Romano-Catolică a trimis a 20-a scrisoare adresată Preşedintelui Băsescu, solicitând sprijinul pentru demolarea clădirii.”, potrivit informaţiilor  transmise de Arhiepiscopia Romano Catalică Bucureşti.

Departamentul de Stat a urmărit neregulile proiectului Cathedral Plaza începând cu raportul din anul 2006, iar reprezentanții ambasadei SUA la București şi-au exprimat foarte clar poziţie în legătură cu acest subiect: „Respectarea legii și deciziile instanței reprezintă fundația democraţiei”.

Sus