Oferte locuri de munca top

Strabag: venituri mai mari din lucrarile publice

Grupul Strabag SE se așteaptă anul acesta la venituri mai mari decât cele prognozate inițial. Aceasta ca urmare a vremii favorabile și a marilor proiecte de investiții publice.

Astfel, prognoza privind valoarea producției pentru acest an a fost majorată de la 16,6 miliarde euro până la cel puțin 17 miliarde euro.

„În special, cererea din sectorul public pentru infrastructură are un efect stabilizator. Aproximativ 63 % dintre clienții noștri sunt din sectorul public”, a spus Thomas Birtel, CEO al Strabag SE.

În primele 9 luni ale acestui an, Strabag a înregistrat o creștere a comenzilor pe piețele interne din Germania și Austria, în principal în construcții și construcții civile, precum și în România, Italia și Croația.

Grupul Strabag SE a generat o producție mai mare cu 10%, de 12.645 milioane euro, depășind nivelul din aceeași perioadă a anului 2019, un an record pentru Grup.

Cea mai mare creștere a volumului producției a fost înregistrată pe piața internă a Germaniei. Au urmat Marea Britanie, Austria și Cehia.

În schimb, a existat o scădere moderată a volumului producției în Polonia, Slovenia, Danemarca și țările Benelux.

TOPUL DRUMARILOR

De asemenea, comenzile au crescut cu 8% față de aceeași perioadă a anului precedent, ajungând la 23.327 milioane euro la 30 septembrie 2022 – doar puțin sub nivelul record din prima jumătate a anului 2022.

Datorită execuției în curs a mai multor proiecte majore, stocul de comenzi a scăzut în Ungaria, Regatul Unit și Danemarca.

Numărul de angajați, de 73.496, a rămas neschimbat față de primele nouă luni ale anului precedent. Ușoare scăderi în numărul acestora în cele două Americi și Polonia au fost în mare parte compensate de creșteri în Germania și Regatul Unit.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus