Oferte locuri de munca top

Strabag și Astaldi luptă pentru Sala Polivalentă de la Lia Manoliu

01241415336177970Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a dispus anularea raportului procedurii de la începutul lunii aprilie prin care asocierea condusă de Strabag era declarată câştigătoare a licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia Complexului sportiv de la Lia Manoliu.

De asemenea, Primăria Bucureşti are la dispoziţie 15 zile pentru reevaluarea ofertei contestatoarei, Asocierea Astaldi – Euroconstruct.

Primăria este obligată ca în acelaşi termen “să-i înainteze o solicitare expertului extern cooptat dl. Prof. Univ. Dr. Ing. Sorin Burchiu prin care să-i solicite acestuia prezentarea detaliată a calculelor şi a aspectelor avute în vedere în evaluarea efectuată, precum şi a elementelor care au condus la rezultatele obţinute în urma calculelor realizate.”

Contractul “Servicii de proiectare si lucrari de constructii pentru obiectivul de investitie «Sala Multifunctionala – Complex sportiv Lia Manoliu»” are un buget estimat la 290 de milioane de lei plus TVA, echivalentul a 65 de milioane de euro. Durata lucrărilor a fost estimată la 36 de luni de la atribuire din care proiectare şi execuţia ar urma să dureze 24 de luni.

Sala ar urma să aibă cel puţin 12.000 de locuri din care 400 de locuri pentru zona VIP, cinci niveluri, o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 40.000 mp şi 10.000 mp rezervaţi pentru locuri de parcare, potrivit informaţiilor publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Primele demersuri pentru construcţia sălii au început în 2013 când Primăria Bucureşti a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului.

Sus