Oferte locuri de munca top

Statul va sustine plata angajatilor in companiile redeschise

Mai multe măsuri vor fi luate pentru a susține companiile care își vor reporni activitatea după eliminarea restricțiilor impuse de starea de urgență, conform declarațiilor premierului Ludovic Orban.

”Vom trece de pe măsura șomajului tehnic la o măsură activă. Adică pentru orice persoană care este reangajată, care revine în activitate în companiile pentru care se ridică restricțiile, vom participa la susținerea plății salariului, cu un procent între 35% și 41,5% (41,5 % reprezintă din salariul brut, impozitul și contribuțiile)”.

De asemenea, companiile vor fi sprijinite să angajeze oameni care în prezent nu au un loc de muncă.

”De exemplu, persoanele de peste 50 de ani sunt mai greu angajate, din cauza vârstei, din cauză că foarte mulți angajatori preferă persoane mai tinere, mai în putere. Din cauza asta, vom folosi o măsură activă. Chiar vom mări alocarea pentru măsura activă, pentru angajarea persoanelor de peste 50 de ani”, a precizat premierul.

Totodată, tinerii absolvenți vor fi ajutați prin programe finanțate din fonduri europene și se va încerca chiar și un program de readaptarea la piața muncii.

”Nu în ultimul rând vom încerca să generăm un program de readaptare la piața muncii, printr-un amplu program de calificare și recalificare, care va fi sprijinit parțial din fonduri de la buget, parțial din fonduri europene, dar printr-o aplicare diferită față de modul în care au funcționat aceste programe.

Mai degrabă, vom încerca să luăm ca partener compania care vrea să angajeze, compania care vine pe piață, compania care vrea să se dezvolte și are nevoie de angajați. Compania să fie cea care decide furnizorul de training, care să poată să țină o perioadă de timp viitorii angajați să își facă ucenicia la locul de muncă. Evident, vom pune condiții pentru a angaja aceste persoane care au parcurs procesul de training de către compania prin care se derulează procesul de training, într-un procent de minim 50% pe o perioadă de timp de doi ani de zile. Sunt necesare astfel de condiții pe toate programele POSDRU, POCU nu au existat sisteme de evaluare ex-post, condiții care să fie puse ulterior tuturor sesiunilor de training care au fost organizate”, a spus Ludovic Orban.

 

 

Citiți și:

A fost aprobata edificarea unor blocuri cu 11 etaje in Capitala

Conducere noua la un cunoscut dezvoltator imobiliar

Proiect rezidential nou, in zona de nord a Bucurestiului

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

Sus