Oferte locuri de munca top

Stadionul Tineretului din Craiova va fi transformat intr-o arena multifunctionala

Stadionul Tineretului din municipiul Craiova va fi transformat într-o arenă multifuncțională de nivel competițional internațional.

Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei, a spus: ”Fiind vorba de un teren de care se leagă o întreagă istorie a sportului craiovean, dorim să-l menținem dedicat acestui domeniu. Nu uităm că pe acest stadion s-a născut și a promovat echipa de fotbal Universitatea Craiova. Din păcate, odată cu trecerea anilor, această arenă nu a mai putut găzdui evenimente de înalt nivel, în prezent aflându-se într-un stadiu avansat de degradare.”

Din acest an vor fi demarate procedurile legate de realizarea studiului de fezabilitate, precum și cele de proiectare și construire. Aceste cheltuieli au fost deja prinse în bugetul întocmit pentru 2021.

După ce comisia de acreditare a Federației Române de Fotbal a transmis că, la dimensiunile, funcționalitățile și utilitățile care se regăsesc pe «Tineretului», nu se poate pune problema construirii unui stadion de Liga 1, Primăria Craiova s-a orientat către realizarea unei structuri multifuncționale, o arenă care să poate găzdui competiții dedicate atât sporturilor individuale, precum ciclism, tenis, atletism, gimnastică sau scrimă, cât și celor de echipă, cum ar fi fotbal, baschet, volei sau handbal.

Un alt obiectiv, în amintirea gloriei pe care sportul-rege l-a adus pe Stadionul Tineretului, îl constituie amenajarea unui muzeu al fotbalului craiovean în incinta complexului sportiv.

Ministrul Tineretului și Sportului, domnul Carol Eduard Novák, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, și două dintre cele mai mari sportive ale României, atletele Doina Melinte și Violeta Beclea-Szekely, au salutat demararea acestui proiect și au promis sprijinul lor în finalizarea complexului sportiv.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

Sus