Oferte locuri de munca top

Stadionul Nicolae Dobrin: se pregateste terenul

Urmează să fie pregătit terenul pe care va fi construit noul stadion Nicolae Dobrin din Pitești.

Proiectul va fi realizat de Compania Națională de Investiții.

În ședința de astăzi Guvernul va aproba demolarea actualului Complex Sportiv ”Nicolae Dobrin”. în vederea realizării, pe același amplasament, a Stadionului ”Nicolae Dobrin”.

Complexul sportiv se află într-o stare avansată de degradare, nu mai corespunde cerințelor actuale în ceea ce privește asigurarea condițiilor optime de desfășurare a competițiilor sportive.

Oficialii vor să construiască și să doteze un stadion, la nivelul cerintelor UEFA 4.

Proiectul prevede și realizarea amenajărilor exterioare, a împrejmuirilor și a branșamentelor la utilitățile publice.

De asemenea, vor fi realizate spații suplimentare în cadrul stadionului, complementare funcțiunii principale de arenă sportivă, dar importante pentru activitatea zilnică a clubului FC Argeș.

Noul stadion va costa 100 milioane euro

Proiectul noului Stadion Nicolae Dobrin are o valoare totală de 100 milioane euro, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați anul acesta.

Investitie de peste 160 mil euro intr-un nou proiect industrial

Stadionul va fi dimensionat conform cerințelor aplicabile prin regulamentul de acreditare UEFA – nivel 4 și va îndeplini și cerințele superioare acestui standard.

Acesta va avea un teren de joc înierbat pentru fotbal, incinta având dimensiunile 105m x 68m la care se adaugă suprafața de gardă de 5 metri perimetral.

Clădirea se împarte în patru zone distincte: tribuna de vest, tribuna de est, peluza de
nord și peluza de sud.

Numărul de locuri de parcare este 457 locuri din care: 229 în subsol, 51 peluza sud, 105 tribuna est, 72 locuri la suprafață.

Arena stadionului va avea o capacitate de maximum 15.200 spectatori.

Durata de proiectare a obiectivului de investiții este de 7 luni, iar durata de execuție este de 29 luni.

Finanţarea investiţiei se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din bugetul local al unităţii administrativ-teritoriale municipiul Piteşti, precum şi din alte surse de finanţare legal constituite.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus