Oferte locuri de munca top

Stadionul Giulesti: ultimele lucrari vor fi finalizate

Mai mulți factori au contribuit la creșterea valorii proiectului de modernizare și consolidare a stadionului Giulești. Printre aceștia și lucrările suplimentare cerute de Clubul Sportiv Rapid București.

Ponderea acestor lucrări în proiectul total este, însă, destul de redusă.  Realizarea lor nu ridică probleme și proiectul va fi finalizat într-un termen foarte scurt, de circa două săptămâni, după cum ne-a declarat Cristian Erbașu, CEO al firmei Construcții Erbașu SA, liderul asocierii care modernizează Stadionul Giulești.

Clubul Sportiv Rapid Bucureşti a solicitat realizarea următoarelor lucrări:

* Prevederea sistemului de jocuri de lumini tip DMX (Digital MultipleX) în cadrul instalației de nocturnă a stadionului, cu posibilitatea integrării diferitelor scenarii în funcție de fondul muzical folosit;

* Prevederea unui sistem de iluminat pe fațadă principală, care să ajute iluminarea în diverse culori pe durata desfășurării evenimentelor, cu posibilitatea integrării acestuia în sistemul de jocuri de lumini tip DMX și a funcționării printr-un sistem unic de comandă;

* Asigurarea cu plase de protecție a zonelor din spatele porților de fotbal, data fiind distanța mică dintre marginea terenului de joc și limita gradenelor pentru spectatori;

* Amenajarea unui spațiu special în interiorul stadionului, cu destinația de casierie, care să îndeplinească condițiile specifice autorizării de către organele de poliție.

Toate aceste au o valoare de 1.720.944 lei, inclusiv TVA

Valoarea întregului proiect va fi actualizată și pentru că s-a depășit suma estimată inițial pentru realizarea utilităților. De asemenea, a intervenit modificarea legislativă privind cota forfetară a Companiei Naţionale de Investiţii „C.N.I.” – S.A. Adaptarea soluțiilor tehnice inițiale a dus, de asemenea, la majorarea valorii prevăzută în indicatorii tehnico economici inițiali.

Potrivit indicatorilor actualizați, în curs de aprobare, valoarea totală a lucrărilor de modernizare și consolidare se va ridica 196.286 mii lei. Din aceasta, restul de executat are o valoare de 65.539 mii lei, din care lucrările de construcții și montaj sunt de 45.022 mii lei.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2021

Sus