Solplanet x AeroFix

Stadionul din Alexandria va fi mărit la peste 5.000 de locuri

the-ball-488718_640Stadion municipal din Alexandria, judeţul Teleorman a fost predat către Ministerul Dezvoltării, în vederea reabilitării și modernizării lui de Compania Națională de Investiții SA .

Consilierii locali ai municipiului Alexandria au aprobat transferul la finele săptămânii trecute.

Totodată, consilierii au aprobat demolarea construcţiilor aflate pe amplasament  din strada Alexandru Ghica, nr. 119 (construcţii care nu fac obiectul predării), anterior semnării protocolului de predare primire.

Primăria municipiului Alexandria va asigura finanţarea cheltuielilor pentru racordurile la utilităţi (electrică, apa, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat etc.).

Potrivit proiectului realizat de S.C. Metroul S.A. Bucuresti, interventiile propuse constau din lucrări de demolare a construcțiilor existente, lucrări de construire tribune inclusiv hotel, lucrări de modernizare și extindere a pistei de atletism și terenului de fotbal, lucrări la incintă constând din amenajarea de trasee auto, trasee pietonale și spații verzi, lucrări de împrejmuire și securizare zona complex sportiv.

Vor fi construite două tribune: prima cu regimul de înălțime S+P+2E, (2532 mp AD) și a doua cu S+P+5 E (2175 mp AD) .Vor fi înierbate terenul de fotbal și terenurile organizate în zonele reziduale ale turnantelor.

Capacitatea totală a stadionului va ajunge la 5.456 locuri pentru spectatori.
Valoarea investiţiei se ridică la 15 milioane de euro, termenul de finalizare fiind de doi ani de la data începerii lucrărilor.

Sus