Oferte locuri de munca top

Spitalul Pediatric din Cluj ar putea avea autorizatia de construire pana la finele anului

Locația pe care va fi edificat viitorul Spital Pediatric Monobloc din Cluj a fost identificată a anunțat ieri Alin Tișe președintele Consiliului Județean Cluj.

Noua unitate medicală de specialitate, ce va avea un profil regional, va fi realizată în parteneriat cu Primăria Cluj – Napoca.

Edilii au ajuns la concluzia că cea mai potrivită locație pentru construirea Spitalului Pediatric Monobloc de la Cluj este un teren din zona fostei colonii Borhanci. Situat între străzile Borhanci și Sopor și cu acces la cele două centuri ocolitoare din zonă, terenul urmează să fie pus la dispoziție cu titlu gratuit de către Primăria Cluj-Napoca, municipalitatea urmând a sprijini întru-totul acest proiect.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat: „Avem foarte clar conturat calendarul de realizare a proiectului, sens în care intenționăm ca până la sfârșitul anului să obținem inclusiv autorizația de construire. Ulterior, după parcurgerea procedurii de licitație, ne propunem ca  Spitalul Pediatric Monobloc să fie construit în maxim doi ani de la semnarea contractului de execuție, la fel cum am procedat în cazul edificării stadionului.

În momentul de față Primăria municipiului Cluj-Napoca lucrează deja la elaborarea Planului Urbanistic Zonal, fiind derulate, în paralel, procedurile privind transferul de proprietate din patrimoniul municipiului în cel al județului.

Ulterior, Consiliul Județean va realiza studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și execuția propriu-zisă.

Studiul de fezabilitate ce va fi realizat de o firmă de profil va identifica varianta oportună de construire a clădirii, structura detaliată a acesteia dar și costul estimativ al investiției.

Noua clădire ce va fi edificată pe terenul de 7 hectare pus la dispoziție de Primăria municipiului va prelua toate cele 14 structuri, respectiv 11 secții, două compartimente, Unitatea de Primiri Urgențe și stația de dializă ale actualului Spital de Copii, structuri ce funcționează în prezent în locații diferite din municipiul Cluj-Napoca, cu o distanță medie între acestea de cca. 4 km.

Unitatea medicală nou-construită va avea un profil regional și va dispune de o capacitate de 700 de paturi, cu 200 mai mult comparativ cu cele existente în prezent.

Construcția va avea o amprentă la sol cuprinsă între 7.000 și 10.000 de metri. Costurile investiției urmează a fi suportate integral din bugetul Consiliului Județean, prin bugetare multianuală.

 

 

 

Citiți și:

Investitori turci pregatesc construirea a doua ansambluri rezidentiale, in Capitala

Cu 26 mil euro o cladire veche va fi transformata in hotel

Beneficiarii asteapta finalizarea blocurilor chiar daca vor plati preturi mai mari

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus