Oferte locuri de munca top

Spitalele regionale de urgenta vor primi inca 1,22 mld euro

Un nou apel de proiecte care vizează continuarea investițiilor în spitalele regionale de urgență Iași, Cluj, Craiova (faza a II a), proiecte etapizate, a fost lansat prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate.

Apelul are o alocare de peste 1,22 miliarde de euro pentru dezvoltarea sistemului medical din zonele rurale ale celor trei orașe.

Aceste investiții asigură îmbunătățirea accesului la îngrijiri medicale de înaltă calitate pentru pacienți, în special pentru cei din zonele rurale deoarece spitalele vor fi echipate cu cele mai recente tehnologii și echipamente medicale și vor avea personal medical calificat.

În scopul eficientizării furnizării serviciilor spitalicești, spitalele regionale de urgență vor trata cazurile cele mai complexe într-o abordare multidisciplinară, eficientă și sigură din punct de vedere clinic.

De asemenea, spitalele regionale vor deveni centre de competență pentru rețeaua de unități medicale din cele trei regiuni de dezvoltare pentru a trata pacienții critici și cazurile care necesită tehnologie și expertiză la nivel înalt.

„Spitalele moderne reprezintă fundația sistemului de sănătate și asigură îngrijirea medicală de calitate. În acest context, investițiile pe fonduri europene nu sunt doar o oportunitate, ci și o necesitate. Ele oferă unui personal medical specializat, resursele tehnologice de ultimă generație. Fondurile UE ne permit să modernizăm facilitățile existente, să extindem capacitățile de tratament și să pregătim personalul pentru a utiliza ultimele tehnologii”,  a declarat Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

TOPUL CONSTRUCTORILOR Cei mai mari constructori profita de oportunitatile numeroaselor proiecte de investitii publice

Proiectele pot fi depuse de Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate în parteneriat cu Ministerul Sănătății, prin sistemul informatic MySMIS2021, în perioada 14 noiembrie – 4 decembrie 2023.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus