Solplanet x AeroFix

Skanska va finaliza anul viitor prima faza din noul sau proiect de birouri

După ce a finalizat anul trecut ansamblul de birouri Green Court Bucharest din zona Barbu Văcărescu, dezvoltatorul suedez Skanska a pus piatra de temelie pentru cel de al doilea proiect al său din București – Campus 6.

Noul ansamblu de birouri, situat la intersecţia Bd-lui Iuliu Maniu cu Bd. Vasile Milea, pe o parte din terenul fostei platforme Pumac, va cuprinde patru clădiri cu două subsoluri, parter şi 10 etaje, care vor însuma o suprafaţă închiriabilă de 81.000 de metri pătraţi.

Într-o primă fază va fi realizată o clădire cu suprafaţa închiriabilă de circa 20.000 de metri pătraţi, în urma unei investiţii de aproape 38 milioane de euro. Termenul de livrare pentru prima fază este trimestrul al treilea din 2018, a anunţat Aurelia Luca, Country Manager Skanska Property România.

“Vrem să fie un proiect de viitor, care să rămână modern şi după 5-10 ani”, afirmă Marcin Łapiński, Managing Director Skanska Property România și Ungaria.

Fundaţia primei clădiri a fost deja realizată. Antreprenorul general al lucrării est divizia de construcţii din cadrul grupului, Skanska Construction, iar proiectantul general este biroul Westfourth Architecture.

În privinţa soluţiilor sustenabile utilizate, clădirea va fi certificată în sistem LEED, calificativul superior „Gold”. Totodată, proiectul va implementa şi standardul WELL Building, care reflectă eficienţa clădirii din perspectiva utilizatorului.

Lucrările la cea de a doua clădire din proiect vor demara în interval de 6 luni de la finalizarea primei faze. Proiectul va avansa într-un ritm de o clădire pe an, astfel încât întregul ansamblu să fie gata până cel târziu în anul 2022, precizează doamna Luca.

Pentru fiecare fază, antreprenorul general va derula o licitaţie în vederea desemnării subcontractorilor, menţionează Richard Burleigh, preşedintele Skanska Construction România.

În perspectivă, Skanska intenţionează să vândă clădirile din Campus 6, odată finalizate, aşa cum a procedat şi cu primele două imobile din Green Court Bucharest. Cea de a treia clădire din acest proiect, finalizată anul trecut, se află deocamdată în portofoliul companiei.

În paralel cu proiectul din Iuliu Maniu, Skanska se pregăteşte să demareze dezvoltarea încă unui ansamblu de birouri, în zona intersecţiei străzii Fabrica de Glucoză cu Bd. Barbu Văcărescu. Proiectul, denumit Equilibrium, va cuprinde două imobile, totalizând o suprafaţă închiriabilă de 40.000 de metri pătraţi.

“Proiectarea este în curs şi suntem în faza de obţinere a autorizaţiei de construire. Mai întâi să avem autorizaţia şi după vom vedea dacă începem imediat lucrările sau mai târziu”, precizează domnul Łapiński.

În continuare, Skanska analizează oportunităţile pentru achiziţionarea altor terenuri pentru viitoare proiecte, adaugă managerul Skanska Property România și Ungaria.

 

 

Revista Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia mai 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus