Oferte locuri de munca top

Situatie propice pentru dezvoltarea de spatii comerciale

În primele trei luni ale acestui an, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, conform datelor furnizate de către Institutul Național de Statistică. Astfel, faţă de primele trei luni ale anului precedent, a fost înregistrată o creștere atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,4%, respectiv cu 8,5%.

Acest context creează o situație favorabilă pentru dezvoltarea de spații comerciale. Un mediu în creștere va impulsiona dezvoltatorii imobiliari să investească în acest sector, noile spații fiind astfel bine primite. În aceeași măsură, și spațiile comerciale deja construite au șanee să își micșoreze rata de neocupare, având în vedere trendul ascendent al volumului cifrei de afaceri.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), este pe plus datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+12,7%), vânzărilor de produse nealimentare (+11,6%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,9%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, se află în aceeași situație favorabilă datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+12,6%), vânzărilor de produse nealimentare (+11,7%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,1%).

 

 

 

Citiți și:

Cladiri cu pana la 25 de etaje, propuse in cadrul unui amplu ansamblu mixt

Proiect imobiliar controversat in centrul Capitalei

Preturi mai mari, cerere redusa, pentru betoane

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.3 / mai 2019

Sus