Oferte locuri de munca top

Situație paradoxală pe piața forței de muncă din construcții

poza-7O situaţie paradoxală se menține pe piața forței de mună din construcții, semnalează președintele FIEC Jean Louis Marchand.

În ciuda șomajului, mai ales printre tineri, companiile de construcţii din mai multe ţări au dificultăţi în găsirea de muncitori cu pregătirea necesară.

Investiţiile în pregătirea și, în special, în educaţia vocaţională, dar și anticiparea calităţilor necesare sunt decisive pentru dezvoltarea forţei de muncă în construcţii.

Reprezentanţii constructorilor europeni consideră că revizuirea directivei “Posting” nu se concentrează pe ce ar trebui într-o perioadă în care frauda socială afectează dezvoltarea sustenabilă a sectorului. Companiile și în special firmele mici și mijlocii sunt forţate să se închidă și mii de joburi sunt pierdute ca urmare a practicilor frauduloase și ilegale.

Companiile fictive, auto-angajarea de faţadă, formulare A1 false, impozitări parţiale sau lipsă, schimbul de informaţii ineficient între administraţii, acestea sunt obstacole majore în publicarea în registrul de angajări la nivel european, a precizat Louis Marchand.

FIEC va continua să colaboreze într-o manieră constructivă cu instituţiile europene și alţi stakeholderi pentru a pune problema corect în cazul practicilor ilegale și fraudei sociale în general inclusiv în realizarea registrului de muncă la nivel european, au mai precizat reprezentanţii organizaţiei.

Cu ocazia summitului social Tripartit Președintele FIEC Jean-Louis Merchand a subliniat întregul suport al federaţiei pentru Fondul European de Investiţii Strategice-planul Juncker care ajută companiile în investiţiile lor în special în infrastructură și eficienţă energetică, cu o atenţie deosebită către nevoile firmelor mici și mijlocii.

 

Cititi articolele din revista ARENA Constructiilor nr 7  / octombrie 2016

Aboneaza-te la newsletterul ARENA Constructiilor si primesti gratuit cele mai importante stiri din constructii si piata imobiliara

Sus