Solplanet x AeroFix

SF in lucru pentru retelele de apa si canalizare din Vrancea

Pentru înființarea și extinderea sistemelor de apă și canalizare din Vrancea, Compania de Utilități Publice colectează în prezent date din toate localitățile județului pentru întocmirea studiului de fezabilitate al noului proiect pentru înființarea și extinderea sistemelor de apă și canalizare în localitățile unde nu există aceste utilități în prezent.

La CJ Vrancea a avut loc o serie de trei întâlniri de lucru inițiate de președintele Cătălin Dumitru Toma și Ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, la care au participat 57 de primari din județ.

Conducerea Compania de Utilități Publice SA Focșani a oferit detalii de natură tehnică primarilor din județ prezenți la eveniment, pentru o cât mai bună actualizare a situațiilor cu care se confruntă fiecare localitate în parte.

Ministrul Ion Ștefan i-a asigurat pe primari că există finanțarea necesară astfel încât la sfârșitul anului 2026, când trebuie finalizate lucrările, să nu mai existe nicio gospodărie în Vrancea neracordată la sistemul de apă și canalizare.

Acesta a mai precizat că în cadrul acestui program, contractele de execuție trebuie semnate până la sfârșitul anului 2021.

”Prin acest program vrem ca toți locuitorii din Vrancea să fie conectați la apă și canalizare. Aveți posibilitatea de a depune proiecte pentru apă și fose septice și în sate sau comunități izolate, cu finanțare de la Compania Națională de Investiții”, a spus Ion Ștefan.

Totodată, primarii prezenți au sesizat că în foarte multe comune proiecte similare stagnează de mai bine de zece ani, proiecte pentru care au primit răspunsuri și soluții concrete. Primarii s-au angajat să pună la dispoziție datele necesare pentru accesarea fondurilor pentru acest nou proiect.

Proiectul județean va fi finanțat din fonduri europene, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, demarat de Guvernul României.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus