Oferte locuri de munca top

Servicii neefectuate de cadastru, bine plătite

Tachymeter_vooraanzichtAdministratorii firmelor Gauss, Grup Cinci, Topo Euro Cad, Agenția de Cadastru și Topografie și PFA Lipșa Ștefan au primit suma de 379.660 lei de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi (O.C.P.I. Iaşi) pentru servicii pe care nu le-au efectuat niciodată.

Dumitru-Daniel Dascălu, consilier în cadrul O.C.P.I. Iași, a recunoscut comiterea infracțiunii de fals intelectual, în formă continuată în acest caz.

În cursul anului 2010, Dascălu împreună cu alţi doi inculpaţi au întocmit în fals mai multe procese verbale de acceptanță, privind contractele de prestări servicii încheiate anterior de către O.C.P.I. Iași cu administratorii firmelor menţionate. Documentele atestau faptul că serviciile contractate au fost realizate în totalitate, în condițiile în care acestea nu erau efectuate și nu erau depuse la O.C.P.I. Iași.

Dascălu a acceptat felul și cuantumul pedepsei stabilite, respectiv doi ani de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, termenul de supraveghere fiind de doi ani, precum prestarea de muncă neremunerată în folosul comunității.

Dosarul de urmărire penală a lui Dascălu împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Iași.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată în stare de libertate Narciza Nedelcu, director al OCPI Iaşi, Grunzu Otonel, alţi trei consilieri şi un contabil în cadrul instituţiei, precum şi administratorii celor cinci societăţi.

Sus