Solplanet x AeroFix

Sechestru pe proprietăţile lui Sorin Oprescu şi ale iubitei lui

Sorin_Oprescu_(1)

Sorin Oprescu

În perioada 2013 – 2015 societăţile interesate de contracte publice de la Primăria Bucureşti acordau o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte către factori de decizie aflaţi în subordinea fostului primar Sorin Oprescu.

Executantul păstra astfel doar 30 – 33% din profitul brut. Diferenţa revenea funcţionarilor primăriei, iar Sorin Oprescu primea 10%.

Ca urmare, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus anchetarea lui Sorin Oprescu şi pentru infracţiunile de spălare de bani, abuz în serviciul şi constituirea unui grup infracțional organizat.

Primarul suspendat al Capitalei se află în prezent în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

De asemenea, procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra a două imobile aflate în proprietatea lui Sorin Oprescu: cota indiviză de 5/6 dintr-un imobil situat în Bucureşti, Sectorul 1, suprafaţa utilă totală a proprietăţii este de 244,19 mp (inclusiv, logie, terasă, loc de parcare la demisol şi boxa) şi cota parte indiviză ce reprezintă 101,64 mp teren.

S-a dispus totodată indisponibilizarea prin sechestru a unui imobil aparținând partenerei de viață a primarului, situat în Bucureşti, Sectorul 1, până la concurenţa valorii de 2,41 milioane lei.

Sorin Oprescu este acuzat că ar fi luat mită de 25.000 de euro. Mandatul de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a fost emis de Tribunalul Bucureşti în data de 6 septembrie.

“Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, au precizat reprezentanţii DNA.

 

Sus