Oferte locuri de munca top

Se pregateste licitatia pentru elaborarea PUG Brasov

Piața imobiliară a Brașovului are perspective foarte bune având în vedere că peste 200.000 de români și-ar dori să se mute la Brașov, întrucât apreciază nivelul calității vieții, și, în plus, aproximativ 35% dintre aceștia sunt tineri cu vârsta de până la 30 de ani, ceea ce creează o premisă a întineririi populației Brașovului în următorii ani. Datele au fost relevate de studiul privind atractivitatea Brașovului – „Brașov – oraș magnet“, elaborat de echipa Băncii Mondiale.

Mai mult, autoritățile locale se preocupă să asigure coerență viitoarelor dezvoltări imobiliare.

După ce anul trecut a anunțat începerea procedurilor de actualizare a PUG-ului municipiului Brașov și au obținut certificatul de urbanism pentru acest demers, executivul Primăriei lucrează acum, împreună cu reprezentanții Băncii Mondiale, la întocmirea caietului de sarcini pentru achiziția proiectării.

Noul PUG va include strategiile actuale de dezvoltare, dar și de mediu sau transport ale municipiului și zonei metropolitane, va modifica destinațiile anumitor zone de dezvoltare și va introduce reguli mult mai stricte în anumite zone sensibile din punct de vedere urbanistic, istoric și de mediu, cum ar fi, de exemplu, zona dintre Șchei și Drumul Poienii.

Marilena Manolache, arhitectul-șef al Brașovului, a declarat:

În luna decembrie a anului trecut am avut o întâlnire cu primarii și arhitecții șefi din localitățile din zona metropolitană care sunt limitrofe Brașovului, deoarece acest plan trebuie corelat din punct de vedere al conectivității, accesibilității și compatibilității funcționale cu PUG-urile acestor localități.

Până la jumătatea lui februarie 2019 vom avea o nouă întâlnire de lucru, apoi va fi definitivată tema de proiectare, va fi obținut un certificat de urbanism – pentru că între timp au apărut modificări legislative, de la ultimul anunț privind actualizarea – și sperăm ca în prima jumătate a acestui an să putem organiza licitația“.

În paralel cu aceste demersuri, reprezentanții primăriei au inclus în documentație și propunerile și observațiile venite din partea cetățenilor, după anunțul de actualizare a PUG, și vor primi în continuare aceste sugestii și observații, care vizează deocamdată anumite neconcordanțe accidentale între situația reală și PUG-ul încă în vigoare.
De altfel, după definitivarea schiței caietului de sarcini va fi publicat și calendarul de consultare publică, astfel încât publicul să poată consulta documentația și face corecțiile pe care le consideră necesare.
Actualele reglementări PUG datează din 2011 iar unele dintre acestea sunt considerate depășite de dinamica dezvoltării orașului.

Mai multe detalii despre regulamentul de elaborare a noului PUG, aici:

http://brasovcity.ro/…/Anunt%20privind%20actualizare%20PUG%…
http://brasovcity.ro/…/pu…/Regulament_Actualizare_PUG_Bv.pdf
http://brasovcity.ro/…/Plansa_reglementari_urbanistice_%20A…

Studiul de regenerare urbană efectuat în cadrul procesului de pregătire a caietului de sarcini pentru strategia de regenerare urbană a Brașovului a ajuns exemplu de bună practică în regenerare urbană, potrivit reprezentanților Băncii Mondiale

Studiul privind atractivitatea Brașovului – „Brașov – oraș magnet“, elaborat tot de echipa Băncii Mondiale, a relevat faptul că peste 200.000 de români și-ar dori să se mute la Brașov, pentru că apreciază nivelul calității vieții, și, în plus, aproximativ 35% dintre aceștia sunt tineri cu vârsta de până la 30 de ani, ceea ce creează o premisă a întineririi populației Brașovului în următorii ani.

 

 

Citiți și:

15 ha pentru un amplu proiect industrial

Proiect cu 500 de apartamente asteapta cumparator sau partener 

Construirea unor blocuri cu 16 niveluri va incepe in vara

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus