Oferte locuri de munca top

Scripcaru, fostul primar al Braşovului, a fost reţinut

1796787_418513371669360_6386400219320432626_oGeorge Scripcaru, fostul primar al municipiului Brașov, a fost reţinut pentru 24 de ore. Acesta va fi urmărit penal în continuare.

În perioada 2010-2012, Scripcaru, în baza unei înțelegeri prealabile, a determinat funcționari din cadrul Primăriei Brașov/Consiliului Local Brașov și angajați din cadrul Cet SA și Tetkron SRL să-și exercite defectuos atribuțiile de serviciu, cu ocazia încheierii unor contracte/ convenții cu o societate comercială. Scopul urmărit a fost obținerea pentru această firmă și persoanele care o administrau de foloase necuvenite (sume de bani și bunuri din patrimoniul societăților deținute de Municipiul Brașov).

De asemenea, ca urmare a înțelegerii prealabile cu administratorul unei alte societăți comerciale, a atribuit firmei controlate de acesta un contract de lucrări (deși societatea nu avea experiență în domeniu), iar ulterior a dispus decontarea unor lucrări neefectuate.

O parte din banii obținuți în mod injust au fost utilizați, din dispoziția sa, pentru achiziționarea de materiale electorale în campania pentru alegerile locale din anul 2012. Pentru acoperirea acestor fapte, suspectul Scripcaru George a dat dispoziții să se post-constituie înscrisuri și ulterior a solicitat Consiliului de Administrație al SC Tetkron SRL ”să găsească vinovați” pentru decontările nelegale, indicând chiar trei angajați, deși cunoștea situația reală a acestor operațiuni financiare. Ulterior, funcționarii respectivi s-au conformat, în sensul că au constituit comisia de disciplină pentru cercetarea acelor persoane.

Scripcaru va fi prezentat la Curtea de Apel Brașov în cursul zilei de astăzi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Sus