Solplanet x AeroFix

Scaderi usoare ale lucrarilor de constructii

Pe primele două luni ale acestui an volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 2%, prin comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, conform celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică.

Scăderile au fost înregistrate pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii curente (-10,8%), lucrări de reparaţii capitale (-5,7%) şi pentru lucrări de construcţii noi (-0,6%).

Pe obiecte de construcţii, scăderi au avut loc la clădirile rezidenţiale (-15,4%) şi la clădirile nerezidenţiale (-12,8%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 8,6%.

Care este situatia pe piata betoanelor

Februarie 2021 comparativ cu februarie 2020

Volumul lucrărilor de construcții în luna februarie a acestui an a crescut cu 1% față de aceeași perioadă a anului trecut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Pe elemente de structură s-a înregistrat o creştere la lucrările de construcţii noi (+3,5%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 13,7%, respectiv cu 2,1%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti (+8,3%). Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 13,9%, respectiv cu 5,4%.

Februarie 2021 comparativ cu ianuarie 2021

De asemenea, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 2,3% în luna februarie 2021 față de luna precedentă, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Aceasta se datorează creșterii lucrărilor de reparaţii capitale (+11,7%), a lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+4,6%) şi a lucrărilor de construcţii noi (+2,7%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 1,0% şi la clădirile rezidenţiale cu 0,4%. Clădirile nerezidenţiale au crescut 26,0%.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

 

Sus