Oferte locuri de munca top

Sase din zece romani sunt multumiti de locuinta pe care o au

Șase din zece români au declarat că sunt mulțumiți de spațiul în care locuiesc. Doar 9% dintre respondenți au spus că sunt nemulțumiți de spațiul în care locuiesc, în special cei cu vârsta cuprinsă între 45 și 54 de ani (12%), potrivit celui mai recent studiu național condus de Reveal Marketing Research.

În cadrul cercetării, în categoria celor mulțumiți, s-a observat un procentaj ușor mai ridicat în rândul respondenților cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani (71%), a celor cu vârsta peste 55 de ani (67%) și a celor care au construit în ultimii doi ani o casă sau care sunt în proces de construcție a unei case (66%).

Din perspectiva românilor care au participat la acest studiu, top 3 elemente care contribuie la menținerea căldurii în locuință sunt geamurile, izolația și materialele de zidărie.

În ceea ce privește eficiența energetică, 8 din 10 respondenți consideră că materialele de zidărie utilizate la construcție favorizează menținerea căldurii în locuință.

O altă componentă a studiului se referă la nivelul de mulțumire pe care românii îl percep în raport cu materialul din care este construită locuința. Astfel, cei mai mulțumiți sunt cei care locuiesc în case construite din BCA (grad de satisfacție de 69%) și cărămidă (grad de satisfacție de 60%). La polul opus, românii care se declară nemulțumiți sunt cei care locuiesc în case / blocuri din chirpici și bolțari de beton.

Dacă ne referim strict la locuințe, atunci principalele temeri ale românilor sunt: costurile de reparații (55%), factura la curent electric (54%) și costurile de întreținere (54%).

Elementele care definesc mulțumirea față de locuința actuală sunt în strânsă legătură cu materialul de zidărie din care este construită în principal casa sau blocul. Un alt aspect care trebuie luat în considerare este relația dintre materialul de zidărie al casei și gradul de mulțumire față de facturile lunare la încălzire.

Se observă un procentaj ușor mai mare în rândul respondenților a căror locuință are ca material principal de zidărie BCA-ul atunci când, raportat la iarna trecută, se evaluează gradul de mulțumire vis-a-vis de valoarea medie a facturii lunare pentru încălzire.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus