Oferte locuri de munca top

Romania poate accelera rata de absorbtie a fondurilor europene in 2014

Romania va lua o serie de masuri pentru a accelera absorbtia de fonduri europene in acest an, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene in fata Comisiei REGI a Parlamentului European.
„In anul 2013 Romania nu a pierdut niciun euro din fondurile structurale si de coeziune alocate de UE. Nici in acest an nu trebuie sa pierdem bani, dar misiunea Romaniei este sa solicite Comisiei Europene rambursarea unei sume cat mai mari in acest an pentru a reduce povara aferenta anului 2015.”, a declarat Eugen Teodorovici.
Acordul de Parteneriat va fi transmis formal Comisiei Europene la sfarsitul lunii martie a.c..
Pana la semnarea acordului Romania poate aplica mai multe masuri pentru a accelera utilizarea fondurilor aferente urmatoarei perioade. Din acest fonduri pot fi finantate proiectele care au fost deja aprobate si pentru implementarea carora in prezent nu mai exista fonduri suficente. Totodata din fondurile aferente perioadei 2014-2020 pot fi decontate proiectele sustinute de la bugetul de stat sau de la bugetele locale. Astfel, Eugen Teodorovici apreciaza ca tara noastra va avea in 2014 o rata de absorbtie mai mare decat in toti ceilalti ani.
Acordul de Parteneriat 2014-2020 este un document strategic care defineste viziunea de dezvoltare a Romaniei.

Sus