Oferte locuri de munca top

Romania este o tinta pentru companiile de servicii externalizate

Romania se numara printre destinatiile preferate de companiile de servicii externalizate (outsourcing) si pentru diviziile relocate ale multinationalelor (offshoring), in contextul in care potentialul de crestere a acestor activitati in Europa Centrala si de Est este inca foarte ridicat, potrivit unui raport al companiei de consultanta imobiliara Colliers International.
Bucurestiul se numara deja printre favoriti pentru atragerea de companii din zona de outsourcing, recuperand mult din distanta fata de pietele mature, precum Varsovia, Cracovia si Budapesta, care domina inca topul raportat la volumul spatiilor de birouri inchiriate de companii O&O in perioada 2010-2013. Capitala Romaniei se inscrie, alaturi de Sofia sau orase poloneze secundare, precum Wroclaw, Lodz si Tricity, in liga destinatiilor de afaceri nou-intrate in vizorul companiilor de outsourcing si care isi extind rapid baza de chiriasi din acest sector.
Potentialul de crestere a acestor tipouri de activitati in regiune, implicit si in Romania, este in continuare foarte mare, avand in vedere ca doar o treime din top 100 companii de tip O&O de la nivel global sunt prezente astazi in Europa Centrala si de Est, potrivit aceleiasi surse.
Raportul mai arata si ca decizia de relocare/extindere a companiilor de tip O&O nu este determinata neaparat de costurile de operare in tara respectiva, cat mai ales de calitatea fortei de munca disponibile. Astfel, tari precum Romania, Bulgaria, Serbia si Ucraina sunt preferate pentru ca ofera o plaja vasta de angajati cunoscatori de limbi straine, cu abilitati tehnice avansate, precum si spatii de birouri moderne la costuri mici raportate la pietele mature.

Sus