Oferte locuri de munca top

Ritmul de scumpire a locuintelor din Romania depaseste media UE

Locuințele din România s-au scumpit peste media Uniunii Europene în primul trimestru al acestui an, comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent. Mai exact, prețul locuințelor a înregistrat o creștere de 6,6%, peste media Uniunii Europene care a fost de 4,7%, conform datelor furnizate de Biroul de Statistică al Uniunii Europene – Eurostat.

Conform Eurostat, dintre statele membre pentru care sunt disponibile date, cele mai mari creşteri anuale ale preţurilor pentru locuinţe în primul trimestru 2018, faţă de intervalul similar din 2017, au fost înregistrate în Letonia (13,7%), Slovenia (13,4%), Irlanda (12,3%) şi Portugalia 12,2%). Pe de altă parte, preţurile au scăzut în Suedia şi Italia (ambele cu 0,4%) şi în Finlanda (-0,1%).

Comparativ cu trimestrul precedent, cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Letonia (7,5%), Ungaria şi Slovenia (ambele cu 4,4%), precum şi în Portugalia (3,7%) şi cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Malta %), Cipru (-1,8%) şi Suedia (-0,8%).

Preţurile locuinţelor au crescut cu 4,5% în Zona Euro şi cu 4,7% în Uniunea Europeană în primul trimestru al anului 2018 faţă de aceeași perioadă a anului precedent, potrivit aceleiași surse.

 

Citiți și:

Nou ansamblu cu 8 blocuri, in curs de autorizare

Va demara a doua etapa a unui proiect cu 18 blocuri

8 mil euro pentru strazile unui municipiu din sud-vestul tarii

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus