Oferte locuri de munca top

Reteaua de gaz metan din Salaj va fi extinsa

Pentru extinderea și dezvoltarea rețelei de gaz metan din județul Sălaj, autoritățile județene vor primi sprijinul companiei Transgaz. Astfel, transportul de gaze naturale se va extinde pe o lungime de 60 km, prin trei conducte.

Specialiștii Transgaz au propus gruparea UAT-urilor în nouă asociații, în funcție de poziționarea geografică, care să întocmească studiile de fezabilitate.

De asemenea, a rezultat că sunt necesare următoarele dezvoltări în Sistemul Național de Transport gaze naturale, pe o lungime de 60 km:

* Conductă de transport pe direcția Hereclean, Sărmășag;

* Conductă de transport pe direcția Șimleu Silvaniei, Boghiș, Marca;

* Conductă de transport pe direcția Românași, Dragu.

La nivelul CJ Sălaj va funcționa un grup de lucru care va veni în sprijinul autorităților locale care doresc introducerea sau extinderea rețelelor de gaze naturale, a spus Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

În momentul de față, rețeaua de gaz metan din județul Sălaj cuprinde peste 247 km de conducte de transport, 17 stații de reglare-măsurare pentru alimentare localități și două stații de reglare-măsurare pentru consumatori industriali (Michelin și Tenaris).

Începând cu 2017, au fost transmise către Transgaz un număr de 32 de solicitări, venite de la primării sau proiectanți, pentru racordare la Sistemul Național de Transport gaze naturale.

Solicitări depuse din județul Sălaj către Transgaz, aflate în diferite stadii, au venit din: comunele Zalha, Rus, Șimișna, Lozna, Letca, Băbeni, Creaca, Bobota, Românași, Vârșolț, Bănișor, Meseșenii de Jos, Cizer, Crișeni, Horoatu Crasnei, Gâlgău, Bălan, Hida, Dragu, Gârbou, Șamșud, Ileanda, Dobrin, Sălățig, Nușfalău, Carastelec, Boghiș, Camăr, Valcău de Jos, Plopiș, Marca, Halmășd, Ip, Măeriște, Hereclean, oraș Jibou (sate aparținătoare Cuceu, Husia, Rona).

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus