Oferte locuri de munca top

Renovarea cladirilor – una dintre masurile de redresare a economiilor UE

ÎnPachetul de redresare” al Comisiei Europene una dintre priorități o reprezintă inițiativa „Valul de renovări ale clădirilor” (Renovation Wave), datorită potențialului ridicat de creare de locuri de muncă și de investiții.

Comisia a lansat vineri o consultare publică privind măsurile de stimulare a renovării clădirilor din întreaga Uniune Europeană.

Prin această consultare, Comisia dorește să obțină părerri cu privire la modalitățile de sporire a ratei și a calității lucrărilor de renovare a clădirilor, prin intermediul unor instrumente de reglementare, de politică și financiare.

Consultarea se va desfășura până la data de 9 iulie, iar opiniile primite vor contribui în mod direct la propunerile ce urmează să fie prezentate de Comisie după sfârșitul verii.

Clădirile sunt responsabile pentru 40 % din consumul de energie din UE și pentru 36 % din emisiile de gaze cu efect de seră de la nivelul UE.

Prin urmare, un parc imobiliar mai eficient din punct de vedere energetic este benefic pentru planetă și poate aduce o contribuție semnificativă la Pactul verde european.

Comisarul pentru energie, Kadri Simson, a declarat: Un cămin confortabil și facturi accesibile la energie se numără printre principalele priorități ale oricărei familii din Europa și dorim ca acest deziderat să devină realitate pentru fiecare dintre acestea. În același timp, dorim să reînnoim clădirile publice, cum ar fi școlile și spitalele, dar și proprietățile comerciale, pentru a ne asigura că sunt eficiente din punct de vedere energetic și al costurilor. „Valul de renovări ale clădirilor” va crea, în întreaga Europă, locuri de muncă și beneficii economice la nivel local. 

Comisia a publicat deja o foaie de parcurs pentru această inițiativă, iar pentru toamnă sunt planificate o comunicare și un plan de acțiune.

 

 

 

Citiți și:

Un nou proiect imobiliar de anvergura, in Capitala

Conducte noi, necesare din cauza cresterii consumului de apa

Manopera mai scumpa pentru lucrari de tencuieli

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus