Oferte locuri de munca top

Reabilitarea sistemului de termoficare, cel mai mare proiect al Primariei Oradea

341.jpg Cea mai mare parte a investitiilor desfasurate de Primaria Oradea in acest an vor fi finantate din fonduri europene. Primaria va avea in 2014 un buget de investitii de 359 milioane lei, din care 154,8 milioane lei o vor reprezenta fondurile europene.
Cea mai mare suma, 107 milioane lei, va fi investitia in reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul municipiului Oradea, pentru perioada 2009-2028, in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterii efecientei energetice.
Un alt proiect major il reprezinta reabilitarea cetatii Oradea pentru care in acest an a fost alocata suma de 30,1 milioane lei.
De asemenea pentru dezvoltarea turismului se va implementa proiectul Complexul Wellness Termal „Nymphaea” Oradea, pentru care in acest an va fi investita suma de 19,2 milioane lei.
Primaria va sprijini si dezvoltarea economica a orasului. Pentru asigurarea utilitatilor publice la Parcul Industrial Eurobusiness Oradea – Etapa I a fost alocata suma de 13,68 milioane lei. Totodata pentru asigurarea cu utilitati publice a Parcului Industrial Eurobusiness Oradea – Etapa II s-au alocat 19,15 milioane lei.
Tot dezvoltarea economica va creste si prin crearea unui centru de afaceri cu produse agroalimentare in Oradea si a unui centru pentru educatie antreprenoriala si incubator de afaceri in municipiul Debrecen. Proiectul presupune costuri de 12,06 milioane lei.
Cele mai mari proiecte de infrastructura rutiera vizeaza amenajarea a doua pasaje denivelate. Pentru pasajul intre drumul de centura al municipiului Oradea si drumul national DN 76- relatia Deva a fost alocata in acest an suma de 8,28 milioane lei.
In ceea ce priveste amenajarea intersectiei intre drumul de centura al municipiului Oradea si drumul national DN Arad-Oradea s-a alocat valoarea de 8,76 milioane lei.
De asemenea va fi implementat un proiect ce va avea in vedere descongestionarea traficului si imbunatatirea mobilitatii populatiei pe coridorul transfrontalier de legatura Oradea-Biharkeresztesz-Road. Suma alocata pentru acest an va fi de 24,55 milioane lei.
Primaria va investi si in valorificarea energiei geotermale in asociatie cu pompe de caldura si gaze natural, pentru producerea agentului termic de incalzire si preparare a apei calde la consum la consumatorii cartierului Nufarul I. In acest an pentru aceasta investitia a fost alocata suma de 13,96 milioane lei.
Bugetul total consolidat al primariei Oradea a fost stabilit la suma de 907,45 milioane lei venituri si 927,29 milioane lei cheltuieli.

Sus