Oferte locuri de munca top

Razvan Cuc: Legea achizitiilor publice va fi modificata

Legea achizițiilor publice va fi modificată, potrivit ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. Ministrul a anunțat că modificările pe care le propune la Legea achiziţiilor publice vor intra săptămâna viitoare în Comisia de industrii a Camerei Deputaţilor. Aceste modificări sunt considerate ca fiind necesare și ca urmare a faptului că instanţa a anulat licitaţia pentru două din cele patru loturi ale drumului expres Craiova – Piteşti:
„Acolo este o problemă pe care o vom reglementa. Săptămâna viitoare voi intra la Comisia de industrii pentru a propune modificări la această lege. Pentru că Piteşti -Craiova, din păcate, este strict legat de modul în care firmele înţeleg să îşi desfăşoare activitatea în România. O firmă care nu a participat la licitaţie a contestat cele patru loturi, două loturi nu au avut nicio problemă, lotul 1 şi 2 unde s-au desemnat câştigătorii, s-au semnat contractele. Contestaţia a fost făcută pe rezervele de implementare. Rezervele de implementare constituie un concept care vine să ajute constructorul să nu ne mai blocăm pe un cuantum de 10% pentru cheltuieli neprevăzute. Avem rezerve de implementare ca să nu mai încheiem acte adiţionale ulterioare la contractele dintre beneficiar şi constructor. Ei tocmai acest lucru l-au contestat. Din păcate, un complet de judecată a spus că pentru două loturi e ok, pentru două loturi le-a admis contestaţia şi acum trebuie relicitate, compania le va relicita în cel mai scurt termen”, a precizat ministrul Transporturilor.
Autostrazile Iernut – Chetani si Chetani – CâmpiaTurzii, gata in 2019

Cu ocazia inspecției la șantierele loturilor de autostradă Iernut – Chețani și Chețani -Câmpia Turzii, oficialii au menționat că aceste două loturi, în lungime totală de peste 38 kilometri, sunt programate pentru finalizare în trimestrul IV al acestui an.

Astfel, după finalizarea construcției și recepționarea acestor două loturi se va putea circula continuu de la Ungheni la Nădășelu pe un important tronson al A3, în lungime de 108 km.

În cadrul unei acțiuni de verificare a stadiului de execuție al lucrărilor la aceste loturi, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a vorbit despre necesitatea accelerării procedurilor astfel încât să nu mai existe nemulțumiri în legătură cu infrastructura rutieră.

 

 

Citiți și:

Vor incepe lucrarile la primele doua din cele cinci blocuri ale unui proiect

Noi proiecte rezidentiale pe aproape 4ha, in pregatire

Hotel si apart-hotel cu cate 10 niveluri vor fi construite la malul marii

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

 

Sus