Oferte locuri de munca top

PUZ Sector 6, anulat definitiv de instanta

Instanța a anulat definitiv Planul Urbanistic Zonal Sector 6. ”Este o confirmare a ceea ce spun de ani de zile: urbanismul din București a fost o golănie, iar PUZ-urile de sector apogeul”, a declarat primarul Bucureștiului. Nicușor Dan.

El afirmă că sunt consecințe ale dezvoltării haotice și ilegale: dispariția spațiilor verzi, aglomerarea traficului rutier, pierderea potențialului turistic al orașului, insecuritatea juridică și investițională (cumperi o casă și nu ești sigur că nu te trezești cu un bloc pe parcela vecină), distorsionarea pieței de profesioniști (este preferat arhitectul care obține un etaj în plus) și multe altele.

”Prin suspendarea PUZ-urilor de sector am pus capăt acestui fenomen, iar prin noua Comisie Tehnică de Urbanism punem bazele dezvoltării urbane corecte a Capitalei”, a mai declarat Nicușor Dan.

El reamintește că și PUZ-urile celorlalte sectoare (2, 3, 4 și 5) sunt contestate în instanță.

Este in pregatire realizarea unui amplu complex rezidential in provincie

”În paralel – spune Nicușor Dan – am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții verificarea legalității acestor PUZ-uri și Prefectului Capitalei atacarea lor în instanță. O cercetare penală este de asemenea în curs la DNA, în urma unei sesizări pe care am făcut-o în 2018”.

Planul Urbanistic General al Municipiului București a fost aprobat în anul 2000, pentru o perioadă de 10 ani. A expirat pe 21 decembrie 2010 și a fost prelungit cu câte un an, în 2010 și 2011, apoi cu 3 ani în 2012.

În decembrie 2015, Consiliul General al Municipiului București a prelungit perioada de valabilitate a PUG cu încă 3 ani – până pe 30 decembrie 2018,

În 2018 a fost prelungit până la intrarea în vigoare a noului PUG.

În anul 2013, Primăria Capitalei a semnat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu un contract pentru elaborarea unui nou plan urbanistic general al Municipiului București, care trebuia să fie finalizat în anul 2016.

În paralel, din cauza acestor întârzieri, primăriile de sector au inițiat în 2018 planuri urbanistice zonale coordonatoare de sector.

PUZ-urile Sectoarelor 2,3,4,5 și 6 au fost aprobate de către Consiliul General al Municipiului București.

În februarie 2021, acestea au fost suspendate de CGMB pentru o perioadă de 12 luni.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Un comentariu;

  1. Ciobotaru Dinu said:

    Unde este Institutul de Proiectare PROIECT BUCUREȘTI ?. Vedeți acum și în viitor consecințele legilor nesăbuite apărute după anul 1989, precum cea referitoare la privatizare, lege care a permis diferiților dubioși, unii escroci de mare anvergură, să devină proprietarii bunurilor proprietate publică a românilor, precum acei care au cumpărat Institutul de Proiectare PROIECT BUCUREȘTI, posibil afaceriști greci și care au dezvoltat o afacere imobiliară pe terenul fostului institut de proiectare.

Sus